Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 20 kwietnia 2024 08:03
Reklama

Pierniczki, przepis Marii Bondar z Zamościa

Przepis wysłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita, Hellena i Siesta
Pierniczki, przepis Marii Bondar z Zamościa

Składniki: 350 gram maki, 1 łyż kakao, 80 g cukru, 100 g miodu, 1 łyż sody, 1,5 łyżki przyprawy korzennej, 1 jajko, 1 żółtko, 100 g masła.

Wykonanie: cukier, masło, miód zagotować, dodać kakao, przyprawy ostudzić, wbić jajka, dodać mąkę sodę, zagnieść wstawić do lodówki na godzinę. Wałkować, wycinać pierniczki, piec 6-8 min w temp 180 stopni, udekorować wedle uznania, lukrem lub inaczej,


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1
Reklama
Reklama
Reklama