Dorsz zapiekany w pomidorkach z cebulką i porem, przepis Magdaleny Szafrańskiej z Wrocławia

  • 29.11.2017, 06:06
  • red.
Dorsz zapiekany w pomidorkach z cebulką i porem, przepis Magdaleny Szafrańskiej z Wrocławia Fot. Magdalena Szafrańska
Przepis nadesłany na kulinarny konkurs Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita, Hellena i Siesta

Składniki: 

  oliwa
    2 cebule
    por 
    1/2 puszki pomidorów
    1 łyżeczka brązowego cukru
    1 łyżka sosu sojowego
    3 gałązki świeżego tymianku
    2 filety z dorsza
    2 gałązki pomidorków koktajlowych

Na patelni na  łyżce oliwy podsmażam pokrojoną na plasterki cebulę,oraz por (biała część). Dodaję pokrojone lub zmiksowane obrane pomidory, brązowy cukier, sos sojowy i oberwane listki tymianku, wszystko musi się zagotować przez ok. 5 minut, następnie wkładam  filety dorsza doprawione solą i pieprzem do naczynia żaroodpornego . Dodaję całe pomidorki koktajlowe.Przykrywam folią i piekę około 30 min w 180 stopniach z termoobiegiem.

red.
Podziel się:
Oceń:
  • TAGI:

 

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.


Pozostałe