Śledź pod pierzynką, przepis Radosława Surmacza z Józefowa

  • 29.11.2017, 05:59 (aktualizacja 29.11.2017 13:02)
  • red.
Śledź pod pierzynką, przepis Radosława Surmacza z Józefowa Fot. pixabay.com
Przepis nadesłany na kulinarny konkurs Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita, Hellena i Siesta

Składniki: 8 filetów śledziowych, 3 pęczki szczypiorku, słoik majonezu, 1/2 słoika śmietany kremówki, słoik buraków, 3 jabłka

 

Wykonanie: Śledzie i buraki pokroić w kostkę. Z buraków odcisnąć sok ( ale nie wylewać go). obrane jabłka zetrzeć. Śmietanę ubić. Wymieszać z majonezem i sokiem z buraków. Układać warstwami śledzie, jabłka, szczypiorek, buraki. Ozdobić 

 

red.
Podziel się:
Oceń:
  • TAGI:

 

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.


Pozostałe