Śledź pod pierzynką, przepis Radosława Surmacza z Józefowa

  • 29.11.2017, 05:59 (aktualizacja 29.11.2017 13:02)
  • red.
Śledź pod pierzynką, przepis Radosława Surmacza z Józefowa Fot. pixabay.com
Przepis nadesłany na kulinarny konkurs Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita, Hellena i Siesta

Składniki: 8 filetów śledziowych, 3 pęczki szczypiorku, słoik majonezu, 1/2 słoika śmietany kremówki, słoik buraków, 3 jabłka

 

Wykonanie: Śledzie i buraki pokroić w kostkę. Z buraków odcisnąć sok ( ale nie wylewać go). obrane jabłka zetrzeć. Śmietanę ubić. Wymieszać z majonezem i sokiem z buraków. Układać warstwami śledzie, jabłka, szczypiorek, buraki. Ozdobić 

 

red.
Podziel się:
Oceń:
  • TAGI:

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz Regulamin serwisu Kronika Tygodnia. Grupa Wydawnicza SŁOWO sp z o.o. z siedzibą w mieście stołecznym Warszawa (ul. Chocimska 3A, 00-791 Warszawa) jest administratorem twoich danych osobowych, dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe