Dorada z kaszą, przepis Radosława Surmacza z Józefowa

  • 29.11.2017, 05:55
  • red.
Dorada z kaszą, przepis Radosława Surmacza z Józefowa Fot. pixabay.com
Przepis nadesłany na świąteczny kulinarny konkurs Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita, Hellena i Siesta.

Składniki: 4 sprawione dorady, 20 dag pieczarek, cebula, po 3 łyżki masła i oliwy, 3 ząbki czosnku, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, gałka muszkatołowa, sól, pieprz, bazylia, przyprawa do ryb, sok z cytryny

 

Wykonanie: Ryby opłukać, osuszyć, Natrzeć przyprawą do ryb, skropić sokiem z cytryny. Przykryć i wstawić do lodówki na 30 min. Ugotować kaszę. Pieczarki pokroić na plasterki, cebulę posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Masło stopić , zeszklić cebulę z czosnkiem. Dodać pieczarki, poddusić. Dodać kaszę i szczypiorek, wymieszać. Przyprawić do smaku gałką muszkatałową, solą i pieprzem. Ryby ułożyć na blaszce, napełnić farszem i skropić oliwą. Piec 40 min. w temp. 180 st. 10 min przed końcem posypać bazylią.

red.
Podziel się:
Oceń:
  • TAGI:

 

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.


Pozostałe