Leczo z cukinii i bakłażana, przepis Barbary Pyś z Kolonii Ruszów

  • 1.11.2017, 09:28
  • red.
Leczo z cukinii i bakłażana, przepis Barbary Pyś z Kolonii Ruszów
Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita, Hellena i Siesta.

Składniki:

  • 1 cukinia

  • 1 bakłażan

  • 1 marchewka

  • 1 cebula czerwona

  • Pęczek pietruszki

  • Puszka pomidorów lub świeże bez skóry

  • 1 kiełbasa typu podwawelska lub inna albo różne ( można zrobić wersję bezmięsną )

  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka

  • Kilka pieczarek

  • papryka mielona

  • Sól, pieprz 

  • ewentualnie vegeta

  • Czosnek ( może być granulowany )

  • odrobina oleju

 

Wykonanie:

Cukinię i bakłażana kroimy w większą kostkę ( 2 cm ) wrzucamy do garnka z odrobiną oleju, podsmażamy i dalej dusimy. Następnie dodajemy kolejno pokrojoną marchewkę, cebulę, pieczarki, pierś z kurczaka, kiełbasę, pomidory. Całość doprawiamy solą, pieprzem, papryką, czosnkiem. Na koniec dodajemy poszatkowaną pietruszkę. Dusimy około 30 minut.

red.
Podziel się:
Oceń:
  • TAGI:

Komentarze (1)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Iza
Iza 3.11.2017, 18:06
z tego co wiem cukinia jest delikatna i napierw dusimy marhewke ktora jest twardsza no chyba ze chodzi o papke

Pozostałe