Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 20 kwietnia 2024 00:13
Reklama

Leczo z cukinii i bakłażana, przepis Barbary Pyś z Kolonii Ruszów

Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita, Hellena i Siesta.
Leczo z cukinii i bakłażana, przepis Barbary Pyś z Kolonii Ruszów

Składniki:

  • 1 cukinia

  • 1 bakłażan

  • 1 marchewka

  • 1 cebula czerwona

  • Pęczek pietruszki

  • Puszka pomidorów lub świeże bez skóry

  • 1 kiełbasa typu podwawelska lub inna albo różne ( można zrobić wersję bezmięsną )

  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka

  • Kilka pieczarek

  • papryka mielona

  • Sól, pieprz 

  • ewentualnie vegeta

  • Czosnek ( może być granulowany )

  • odrobina oleju

 

Wykonanie:

Cukinię i bakłażana kroimy w większą kostkę ( 2 cm ) wrzucamy do garnka z odrobiną oleju, podsmażamy i dalej dusimy. Następnie dodajemy kolejno pokrojoną marchewkę, cebulę, pieczarki, pierś z kurczaka, kiełbasę, pomidory. Całość doprawiamy solą, pieprzem, papryką, czosnkiem. Na koniec dodajemy poszatkowaną pietruszkę. Dusimy około 30 minut.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Iza 03.11.2017 18:06
z tego co wiem cukinia jest delikatna i napierw dusimy marhewke ktora jest twardsza no chyba ze chodzi o papke

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1
Reklama
Reklama
Reklama