Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 20 kwietnia 2024 02:14
Reklama

Penne z dynią, przepis Barbary Pyś z Kolonii Ruszów

Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita, Hellena i Siesta.
Penne z dynią, przepis Barbary Pyś z Kolonii Ruszów

Składniki:

  • makaron penne

  • oliwa z oliwek

  • cebula

  • dynia  (duży kawałek ok. 60 dag)

  • masło

  • sól, pieprz,

  • szafran

  • pietruszka

 Przygotowanie:

Na oliwie z oliwek smażymy drobno posiekaną cebulę. Dodajemy dynię pokrojoną na małe kawałki oraz łyżkę masła i smażymy aż do uzyskania miękkiej masy. Makaron penne gotujemy według instrukcji na opakowaniu, dodajemy do kremu z dyni i podgrzewamy całość jeszcze kilka minut na patelni. Doprawiamy szczyptą soli, pieprzu i szafranu. Na końcu posypać świeżą pietruszką.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1
Reklama
Reklama
Reklama