Penne z dynią, przepis Barbary Pyś z Kolonii Ruszów

  • 1.11.2017, 09:27
  • red.
Penne z dynią, przepis Barbary Pyś z Kolonii Ruszów
Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita, Hellena i Siesta.

Składniki:

  • makaron penne

  • oliwa z oliwek

  • cebula

  • dynia  (duży kawałek ok. 60 dag)

  • masło

  • sól, pieprz,

  • szafran

  • pietruszka

 Przygotowanie:

Na oliwie z oliwek smażymy drobno posiekaną cebulę. Dodajemy dynię pokrojoną na małe kawałki oraz łyżkę masła i smażymy aż do uzyskania miękkiej masy. Makaron penne gotujemy według instrukcji na opakowaniu, dodajemy do kremu z dyni i podgrzewamy całość jeszcze kilka minut na patelni. Doprawiamy szczyptą soli, pieprzu i szafranu. Na końcu posypać świeżą pietruszką.

red.
Podziel się:
Oceń:
  • TAGI:

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz Regulamin serwisu Kronika Tygodnia. Grupa Wydawnicza SŁOWO sp z o.o. z siedzibą w mieście stołecznym Warszawa (ul. Chocimska 3A, 00-791 Warszawa) jest administratorem twoich danych osobowych, dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe