Jest jesień więc marchew jest warzywem sezonowym. Zapewne wiele osób podaje przepis na takie, ale moje ma superdodatek – napisała pani Iwona i podając swój przepis poradziła, by zacząć od...
1. Starcia dwóch marchewek na bardzo drobnych oczkach.
2. Ubicia na puch 4 jajek ze szklanką cukru
3. Dodania szklanki mąki, łyżeczki sody, szklanki oleju, łyżeczki cynamonu i oczywiście marchewek.
4. Dokładnie wymieszaną masę przelewamy do formy i pieczemy około 45 minut w 180 stopniach.
5. Jeśli placek się upiecze, można zacząć fantazjować.
– Ja zazwyczaj przekładam to ciasto mascarpone z bitą śmietaną. Oblałam białą czekoladą i posypałam bakaliami. Tu złamałam zasady i dodałam solone orzeszki. Efekt wyszedł znakomity - zapewniła pani Iwona.
Napisz komentarz
Komentarze