Ciasto marchewkowe, przepis Iwony Jarosz z Szopinka

  • 11.10.2017, 14:28 (aktualizacja 12.10.2017 08:34)
  • red.
Ciasto marchewkowe, przepis Iwony Jarosz z Szopinka
Przepis nadesłany na kulinarny konkurs Kroniki Tygodnia i marki Delecta.

Jest jesień więc marchew jest warzywem sezonowym. Zapewne wiele osób podaje przepis na takie, ale moje ma superdodatek – napisała pani Iwona i podając swój przepis poradziła, by zacząć od...

1. Starcia dwóch marchewek na bardzo drobnych oczkach.
2. Ubicia na puch 4 jajek ze szklanką cukru
3. Dodania szklanki mąki, łyżeczki sody, szklanki oleju, łyżeczki cynamonu i oczywiście marchewek.
4. Dokładnie wymieszaną masę przelewamy do formy i pieczemy około 45 minut w 180 stopniach.
5. Jeśli placek się upiecze, można zacząć fantazjować.

– Ja zazwyczaj przekładam to ciasto mascarpone z bitą śmietaną. Oblałam białą czekoladą i posypałam bakaliami. Tu złamałam zasady i dodałam solone orzeszki. Efekt wyszedł znakomity - zapewniła pani Iwona.
 

red.
Podziel się:
Oceń:
  • TAGI:

 

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.


Pozostałe