Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 20 kwietnia 2024 14:40
Reklama

Sałatka grillowa z truskawkami, przepis Barbary Pyś z Ruszowa Kolonii

Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia i marek Oranżada Hellena, Appetita i Siesta.
Sałatka grillowa z truskawkami, przepis Barbary Pyś z Ruszowa Kolonii

Składniki: truskawki, pomidorki koktajlowe (najlepiej i czerwone, i żółte), roszponka, ser feta, mała cebula, orzechy piniowe, ew. ziarna słonecznika, sezam biały i czarny, sok z cytryny, ew. szczypta bazylii, sól i pieprz.

Zamiast mieszania składników, wrzucać je do miski na przemian, bo składniki typu pomidorki, truskawki czy roszponka mogą się rozgnieść. Całość można skropić sokiem z cytryny. Nie ma konieczności dodawania oliwy z oliwek.

Super przystawka do kiełbaski i szaszłyków.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1 firmy Replika
Reklama
Reklama
Reklama