Sałatka grillowa z truskawkami, przepis Barbary Pyś z Ruszowa Kolonii

  • 2.07.2017, 10:12
  • red.
Sałatka grillowa z truskawkami, przepis Barbary Pyś z Ruszowa Kolonii
Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia i marek Oranżada Hellena, Appetita i Siesta.

Składniki: truskawki, pomidorki koktajlowe (najlepiej i czerwone, i żółte), roszponka, ser feta, mała cebula, orzechy piniowe, ew. ziarna słonecznika, sezam biały i czarny, sok z cytryny, ew. szczypta bazylii, sól i pieprz.

Zamiast mieszania składników, wrzucać je do miski na przemian, bo składniki typu pomidorki, truskawki czy roszponka mogą się rozgnieść. Całość można skropić sokiem z cytryny. Nie ma konieczności dodawania oliwy z oliwek.

Super przystawka do kiełbaski i szaszłyków.

red.
Podziel się:
Oceń:
  • TAGI:

 

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu Kronika Tygodnia. Grupa Wydawnicza SŁOWO sp z o.o. z siedzibą w mieście stołecznym Warszawa (ul. Chocimska 3A, 00-791) 
jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe