Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 20 kwietnia 2024 15:06
Reklama Baner reklamowy FOOD P

Tuńczyk na krakersach, przepis Marii Surmacz z Józefowa

Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia i marek Oranżada Hellena, Appetita i Siesta.

Składniki: 18 krakersów, 3 jajka, 8 dag sera żółtego, 8 łyżek majonezu, puszka tuńczyka w oleju, szczypiorek, sól, pieprz biały

 

Tuńczyka z olejem rozgnieć widelcem. Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach, wymieszaj z 4 łyżkami majonezu. Jajka ugotuj na twardo, obierz i wystudź. Przekrój je, wyjmij żółtka. Białka zetrzyj na tarce o małych oczkach, wymieszaj z resztą majonezu. Dopraw do smaku solą i białym pieprzem. ( Soli używaj oszczędnie, bo krakersy są słone ). Żółtka rozdrobnij widelcem. Szczypiorek drobno pokrój. Na półmisku ułóż: 6 krakersów, żółty ser z majonezem, 6 krakersów, tuńczyka, 6 krakersów, białka z majonezem, żółtka. Posyp szczypiorkiem. Schłodź 3-4 godziny.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1
Reklama
Reklama
Reklama