Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 20 kwietnia 2024 14:20
Reklama

Galaretowiec, przepis Marii Surmacz z Józefowa

Dzieci za nim przepadają. Kolorowy, pyszny i pełen owoców, a przygotowanie zajmie nam raptem 30 minut - napisała pani Maria, wysyłając swój przepis na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia i Delecty.

Składniki: po 1/3 op. 8-9 galaretek o różnych smakach, 330 ml kremówki, 2 łyżki twarożku lub mascarpone, 2 łyżeczki żelatyny, po garści truskawek, jasnych winogron, czarnych jagód

 

Galaretki rozpuścić oddzielnie każdą w 1/3 szklanki wody. Gdy stężeją, pokrój w grubą kostkę. 280 ml kremówki ubij, połącz z twarożkiem lub mascarpone. W reszcie śmietany namocz i rozpuść, podgrzewając żelatynę. Ostudź, połącz z masą i galaretkami. Wsyp pokrojone owoce. Ułóż w tortownicy, schłodź.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1
Reklama
Reklama
Reklama