Karkówka z patelni, przepis Renaty Pyzik z Tarnogóry

  • 14.05.2017, 05:27
  • red.
Karkówka z patelni, przepis Renaty Pyzik z Tarnogóry Renata Pyzik
Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia i Społem PSS Robotnik Zamość

Składniki:

3 grube plastry karkówki

3 łyżki oliwy

1 łyżka octu jabłkowego

1 łyżka sosu sojowego

sól

pieprz

szczypta rozmarynu

szczypta czosnku niedźwiedziego

 

Składniki marynaty wymieszać, namoczyć w niej mięso i odstawić na dwie godziny do lodówki.

Smażyć na smalcu po 2- 2,5 minuty z każdej strony.

Podać z pieczonymi ziemniaczkami sałatką z pomidorów.

red.

Zdjęcia (1)

Podziel się:
Oceń:
  • TAGI:

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.


Pozostałe