Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
czwartek, 25 kwietnia 2024 06:51
Reklama Baner reklamowy FOOD P

Karkówka w marynacie musztardowej z grilla, przepis Renaty Pyzik z Tarnogóry

Przepis nadesłany na kulinarny konkurs Kroniki Tygodnia i Społem PSS Robotnik Zamość
Karkówka  w marynacie musztardowej z grilla, przepis Renaty Pyzik z Tarnogóry

Autor: Renata Pyzik

Składniki:

karkówka ok 1 kg

 

 marynata:

pół słoiczka musztardy

sok z połowy cytryny

2 łyżki oleju

2 łyżki majeranku

szczypta rozmarynu

szczypta oregano

sól

pieprz

 

Mięso umyć i podzielić na porcje, przy użyciu pędzelka posmarować z obu stron przygotowaną wcześniej marynatą. Odstawić na ok 24 godz. Piec na grillu smarując pozostałą marynatą.



Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1
Reklama
Reklama
Reklama