KONKURS SPOŁEM PSS ROBOTNIK: Pieczarki faszerowane i zapiekane, przepis Agaty Dychy z Zamościa

  • 20.04.2017, 10:55
  • red.
KONKURS SPOŁEM PSS ROBOTNIK: Pieczarki faszerowane i zapiekane, przepis Agaty Dychy z Zamościa Agata Dycha
Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia i Społem PSS Robotnik w Zamościu.

Składniki: 1 kg mięsa mielonego, trzy cebule (pokrojone w drobną kostkę), pół łyżeczki przyprawy curry, 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, vegeta, pieprz ziołowy, papryka słodka mielona.

Mięso przesmażyć, dodać cebulę, dusić z dodatkiem przypraw, dorzucić 3 łyżki koncentratu pomidorowego.

10-15 dużych pieczarek bez korzonków nadziać farszem. Na każdą położyć po plasterku sera mozzarella (z kuli) i po jednym plastrze pomidora. Posypać po wierzchu suszoną bazylią. Piec pod folią przez 20-30 minut w temperaturze 200 stopni.

red.
Podziel się:
Oceń:
  • TAGI:

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.


Pozostałe