Kopytka inaczej, przepis Moniki Seredyńskiej z Lublina

  • 14.03.2017, 08:44
  • red.
Kopytka inaczej, przepis Moniki Seredyńskiej z Lublina Monika Seredyńska
To przepis dla mam dzieci-niejadków. Sposób na podanie tradycyjnych kopytek w nieco innej odsłonie. Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia i Społem PSS Robotnik w Zamościu.

Składniki:

1kg ziemniaków

1 jajko

1/2 szklanki mąki pszennej

1/2 szklanki mąki ziemniaczanej

sól

Wykonanie:

Ziemniaki ugotować; ostudzone przecisnąć przed praskę.

Dodać pozostałe składniki.

Wycinać cudeńka, jakie przyjdą do głowy, przeróżnymi foremkami.

Nawet niejadki wcinają aż im się uszka trzęsą.

red.

Zdjęcia (3)

Podziel się:
Oceń:
  • TAGI:

 

Komentarze (1)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu Kronika Tygodnia. Grupa Wydawnicza SŁOWO sp z o.o. z siedzibą w mieście stołecznym Warszawa (ul. Chocimska 3A, 00-791) 
jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
roman
roman 23.03.2017, 16:51
czaderskie! :)

Pozostałe