Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 20 kwietnia 2024 05:46
Reklama

Kopytka inaczej, przepis Moniki Seredyńskiej z Lublina

To przepis dla mam dzieci-niejadków. Sposób na podanie tradycyjnych kopytek w nieco innej odsłonie. Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia i Społem PSS Robotnik w Zamościu.
Kopytka inaczej, przepis Moniki Seredyńskiej z Lublina

Autor: Monika Seredyńska

Składniki:

1kg ziemniaków

1 jajko

1/2 szklanki mąki pszennej

1/2 szklanki mąki ziemniaczanej

sól

Wykonanie:

Ziemniaki ugotować; ostudzone przecisnąć przed praskę.

Dodać pozostałe składniki.

Wycinać cudeńka, jakie przyjdą do głowy, przeróżnymi foremkami.

Nawet niejadki wcinają aż im się uszka trzęsą.



Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
roman 23.03.2017 16:51
czaderskie! :)

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1
Reklama
Reklama
Reklama