Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 20 kwietnia 2024 02:07
Reklama

Placuszki warzywne, przepis Teresy Skotnickiej z Gozdowa

Mieszankę warzywną wykorzystałam na usmażenie pysznych placuszków. Moim domownikom bardzo smakowały - zapewnia pani Teresa, wysyłając swój przepis na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia i Społem PSS Robotnik w Zamościu.
Placuszki warzywne, przepis Teresy Skotnickiej z Gozdowa

Autor: Teresa Skotnicka

Składniki:
450 g mrożonej mieszanki warzywnej
2 łyżki śmietany 18%
2 jajka
3 łyżki mąki
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka posiekanego kopru
pieprz
sól
olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1.    Mrożonkę wsypać na suchą patelnię, przykryć i postawić na małym
ogniu na 10 - 15 minut.
2.    Po lekkim schłodzeniu posiekać.
3.    Dodać pozostałe składniki. doprawić pieprzem i solą do smaku.
4.    Smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron. Podawać z kwaśną śmietaną.

SZCZEGÓŁY NASZEGO KONKURSU - >> TUTAJ


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1
Reklama
Reklama
Reklama