Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 20 kwietnia 2024 10:59
Reklama Baner reklamowy FOOD P

Dietetyczna zupka, przepis Moniki Seredyńskiej z Lublina

Doda sił, energii i oczyści organizm. Przy długim stosowaniu odchudza, a jeść można bez ograniczeń, bo samo zdrowie i minimalne kalorie. Wszystkim, którym poleciłam są zadowoleni - napisała o swojej zupie pani Monika, wysyłając nam przepis na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia i Społem PSS Robotnik w Zamościu.
Dietetyczna zupka, przepis Moniki Seredyńskiej z Lublina

Autor: Monika Seredyńska

SKŁADNIKI: 

pierś kurczaka

mała cukinia

marchewka

mała pietruszka (lub pół dużej)

czerwona papryka

3 garści zielonej fasolki (teraz mrożona)

brokuł ( ile kto lubi, jaki duży)

3 ząbki czosnku

3 łyżki oliwy

opcjonalnie sól ziołowa

 

WYKONANIE:

Obrać i zetrzeć na “jarzynówce” cukinię, marchew i pietruszkę. Pokroić dowolnie paprykę i oderwać różyczki brokuła. Pokroić drobno lub przecisnąć przez praskę czosnek. Odstawić na moment.

Nastawić w czajniku 1 litr wody.

Kurczaka pokroić w kostkę i szybciutko, króciutko podsmażyć.

Wrzucić na niego wszystkie warzywa i zalać wrzątkiem (tak szybciej i warzywa tracą mniej witamin). Gotować pod przykryciem 10-15 minut.

Opcjonalnie posolić.

SZCZEGÓŁY NASZEGO KONKURSU - >> TUTAJ


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1 firmy Replika
Reklama
Reklama
Reklama